Forside > Nytt smil

Digital Smile Design

Med innovative Digitale Smile Design kan hele planleggingen gjøres digitalt, og du kan bestemme på forhånd hvordan ditt nye smil skal se ut.Holder du tilbake når du smiler eller ler? Velger du å skjule tennene når du blir tatt bilde av? Vi kan hjelpe deg slik at du får det smilet du er fornøyd med, og at du smiler med selvtillit.

Det kan vi gjøre med Digital Smile Design, et banebrytende behandlingskonsept som tar i bruk ny teknologi.


Hva er Digital Smile Design?

Først vil vi vise deg hva Digital Smile Design går ut på i videoen nedenfor:
Behandlingsplanen gjøres digitalt

Restaurerende og kosmetisk tannbehandling har utviklet seg enormt mye de siste årene. Ny teknologi har gjort både undersøkelse, behandlingsplanlegging og behandling mer nøyaktig, forutsigbar og mer skånsom. Digital Smile Design har tatt dette enda ett steg videre.

Med dette innovative, nye systemet kan hele planleggingen gjøres digitalt og du som pasient kan være med å bestemme hvordan tennene og smilet skal se ut. Du kan til og med få se hvordan sluttresultatet vil bli i din egen munn allerede før behandlingen starter.

Prøvekjør ditt nye smil

Med DSD kan du prøve ditt nye smil allerede før noe som helst behandling gjøres, og du kan være med på å designe tennene og hvordan smilet skal se ut.

La oss vise deg hvordan du kan prøvekjøre ditt nye smil:


Se flere filmer om Digital Smile Design >


Tannlege Vegard Ildahl Berg Master of Digital Smile DesignFørste norske DSD-sertifiserte tannlege

Tannlege Vegard Ildahl Berg har som første norske tannlege oppnådd "Master of Digitale Smile Design". Det nye behandlingskonseptet har vært et særdeles positivt tilskudd, både for oss og for pasientene.

- Denne type behandling er veldig givende for meg å holde på med. Jeg synes det er faglig utfordrende, og så er det fantastisk kjekt å se hvilken glede pasientene har av resultatet, forteller Vegard.


Digital Smile Design steg for steg

På Stoa tannlegesenter foregår DSD-prosessen i 5 trinn.

1. Digitalisering

Ved første DSD konsultasjon undersøker vi tennene på vanlig måte og tar nødvendige røntgenbilder. Vi skanner også tennene med et 3D-kamera og lager en 3D-modell av tennene, og måten du biter på.

Etter dette tar vi en del foto av tennene og ansiktet.

Måten leppene beveger seg på når vi snakker og ler er ofte veldig annerledes enn når vi smiler på et bilde. Derfor tar vi også et kort filmopptak, der du prater litt og forteller hva du ønsker at vi skal hjelpe deg med. Vi kommer også til å prøve å få frem et smil og litt latter.

Nå har vi alt vi trenger for å lage en digital modell av deg som vi kan bruke i det videre arbeidet.

2. Smile designDigital Smile Design - Stoa Tannlegesenter

Neste fase foregår når du har dratt fra klinikken, og i dagene som kommer. Vi sitter da og jobber med all informasjonen som er samlet inn i det første møtet. Vi setter 3D-modellen av tennene dine inn i ansiktsbildene dine og prøver ut ulike typer tannformer og størrelser for å finne hvilken plassering, og hvilken type tenner som gi det peneste og mest harmoniske smilet.

Når vi har kommet frem til den løsningen vi tror vil passe best til akkurat deg, så 3D-printer vi en modell.

3. Prøvekjøring av prototypen

Neste fase kaller vi gjerne for prøvekjøringen av det nye smilet.Digital Smile Design 3D modell

Nå bruker vi modellen som er 3D-printet til å lage en prototype av de nye tennene, slik vi har planlagt dem. Dette setter vi utenpå dine eksisterende tenner, uten av vi gjør noe behandling med dine tenner. Når prototypen er på plass tar vi noen nye foto og en ny, liten filmsnutt.

Nå kan vi vise deg hvordan tennene ser ut i dag og hvordan vi tenker oss at resultatet skal bli. Vi forklarer deg hva som må gjøres for at vi skal kunne oppnå dette resultatet, og vi lager en tidsplan med et kostnadsoverslag til deg.

Denne "prøvekjøringen" er en flott mulighet for deg til å komme med innspill dersom du ønsker endringer ifht det vi har planlagt.
 

4. Tannbehandlingen

Hvilke typer tannbehandling og hvor lang tid selve behandlingen vil ta varierer fra situasjon til situasjon. Det kan være enkle situasjoner der kun én eller få tenner skal endres, som kan løses på kort tid med tannbleking, komposittfyllinger eller keramiske skallfasetter, eller det kan være mer omfattende behandling, som involverer tannkjøttsbehandling, tannregulering, implantatbehandling, og som strekker seg over lengre tid.

Alt dette forklarer vi deg i detalj i steg 3.

5. OppfølgingDSD - Karina - Stoa Tannlegesenter

Når tannbehandlingen er ferdig og det nye smilet er på plass, så er det viktig å ta godt vare på dette slik at du har glede av det i mange år fremover. Vi har derfor egne opplegg med regelmessige innkallinger til kontroller, vedlikehold og poleringer.

Før og nå

Vi synes det er fantastisk å se hvor fornøyde våre pasienter er etter å ha gjennomført behandling med DSD. Verdien av et flott smil og følelsen av å kunne smile med selvtillit uten å skjule tennene er viktig for de fleste av oss.

Vi vil gjerne dele erfaringene fra noen av våre pasienter som har vært gjennom denne behandlingsmetoden. Klikk på lenken under og les hva de sier etter å ha gjennomført behandling med DSD.

Pasientomtaler av Digital Smile Design

 

Hvor lang tid vil det ta?

Din DSD plan blir 100% skreddersydd til deg. Avhengig av hva du vil endre kan planen inneholde en kombinasjon av tannbleking, skallfasetter, erstatning av tapte tenner og/eller tannregulering. Da det kan være flere typer behandling involvert, er det ikke mulig å si generelt hvor lang tid prosessen vil ta før vi har laget akkurat din plan.

Det er viktig å bruke god tid på behandlingsplanleggingen, slik at vi finner de beste løsningene for deg.
Ønsker du å vite om Digital Smile Design kan være noe for deg? Kontakt oss på 37 00 49 49 eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.


Navn:

Telefon:

E-post:

Melding: